Як смажити картоплю правильно: чотири поради, як не зіпсувати страву

Посмажити картоплю може будь-хто. Здається, це найлегша страва, яку можна приготувати швидко і смачно.

Але не кожний похвалиться хрумкою смаженою картоплею з відмінною скоринкою і м'якою всередині.

Gazeta.ua називає чотири помилки, які можуть зіпсувати страву.

З картоплі треба забрати зайвий крохмаль і вологу

Для цього шматочки треба замочити на 20 хвилин в холодній воді. Потім обсушити паперовими рушниками. Не потрібно кидати на сковороду картоплю мокрою. Якщо цього не зробити, то замість хрустких та рум'яних шматочків на сковороді буде картопляна каша.

Нарізайте рівними брусками

Картоплю треба нарізати рівними шматочками. У цьому випадку вони будуть просмажуватись рівномірно. В такому випадку малі бруски не засушаться, а великі просмажаться. Оптимальна ширина брусків сантиметр.

Картоплю кидайте на добре розігріту сковороду

Початківці часто помилково кидають картоплю на теплу сковороду. Має бути добре розігріта і олія. Інакше картопля буде "вареною".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Соліть картоплю в кінці приготування

При додаванні солі картопля пускає сік і починає в цьому соку варитися і може мати вигляд каші. Якщо хочеться отримати апетитну страву, сіль треба додати лише наприкінці, за дві-три хвилини до завершення приготування страви.

Варена картопля містить велику кількість простих вуглеводів. А тому не входить до переліку рекомендованих овочів.

Одна варена картоплина містить столову ложку цукру. Про це попередила кардіолог, кандидат медичних наук Ганна Кореневич. Картопля не є продуктом для щоденного вживання. Вона, скоріше, підходить у якості "десерту".