Як «відбити охоту» Росії до нових воєн в майбутньому: відповідь Буданова

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов відмічає, що для запобігання новій війні майбутньою РФ необхідно покарати її за злочини, відшкодувати збитки та заборонити використання ядерної зброї. Він вважає необхідним створення нової міжнародної системи безпеки, яка буде ефективна та реактивна. Зокрема, потрібен новий міжнародний договір та механізми його виконання.

Кирило Буданов підкреслює, що перш за все, Росію необхідно притягнути до відповідальності за злочини, а кожен військовий злочинець повинен стояти перед судом. Україні повинні бути компенсовані матеріальні та моральні збитки через механізм репарацій. Важливо, щоб Росія повністю відмовилась від ядерної зброї та підкорилась міжнародному контролю.

«І якщо агресор буде покараний, коли кожен мешканець Росії на своїй шкірі відчує розплату за підтримку режиму, це буде хороший урок для всіх народів і країн, які ще сповідують певні агресивні чи реваншистські ідеї», – підкреслює Буданов.

За словами Кирила Буданова, для реалізації цих заходів потрібно створити постійні міжнародні сили безпеки. Крім того, він відзначає, що українській армії, яка набула воєнного досвіду в протистоянні РФ, повинне бути виділене особливе місце.

Раніше Кирило Буданов закликав цивільне населення не користуватись Кримським мостом, оскільки на ворогів очікують нові сюрпризи в Криму. Керівник Головного управління розвідки Міноборони повідомив, що агентурна розвідка забезпечила Україну заздалегідь отримання даних про напад Росії в лютому 2022 року.