Як відчистити килим за 20 хв: простий та дієвий спосіб

У святковий період особливо часто в будинку з'являються плями. Під час застілля на килим можуть впасти шматки жирної їжі чи розлитися кольорові напої, наприклад, червоне вино.

Однак всі ці сліди можна швидко й без проблем вивести. Потрібен буде лише один інгредієнт, який є практично на кожній кухні, пише Mirror.

А знадобиться звичайний столовий оцет. Розпорошіть його на пляму й зачекайте, щоб підсохнув. Потім повторіть процедуру знову.

Також можете приготувати розчин, який допоможе позбутися стійких харчових плям на килимі. Для цього візьміть харчову соду й теплу воду. Змішайте компоненти до повного розчинення соди у воді. Нанесіть безпосередньо на пляму. Залишіть на 20 хв., а потім промийте вологою губкою.

Жирна пляма на новому одязі не причина для паніки. Усе можна виправити, якщо дотримуватися простих правил і діяти обережно. Вивести можна навіть застарілі плями. Для цього не потрібно дорогих спеціальних засобів.

Щоб плями виводити ефективно, потрібно дотримуватися кількох рекомендацій. Насамперед слід пам'ятати, що свіжих плям позбутися легше. Тому не чекайте, доки жир в'їсться у тканину. Перед пранням завжди замочуйте одяг у теплій воді. У гарячій і холодній воді пляму відіпрати буде складніше.