Як зарядити смартфон за відсутності електроенергії: чотири способи

Як зарядити смартфон за відсутності електроенергії: чотири способи

Українці минулої осені та зимою часто стикалися з відключенням світла через ракетні обстріли з боку Росії. Це створювало незручності, особливо в тому, що було неможливо повністю зарядити телефони. Адже без електроенергії це ставало складним. Оскільки майбутня осінь та зима обіцяють бути такими ж важкими, Gazeta.ua пропонує декілька способів зарядження телефонів у відсутність електроенергії.

Один із найефективніших способів - це повербанк. Цей пристрій дозволяє зберігати електричну енергію та використовувати її для зарядки мобільних пристроїв за допомогою USB-порту. Зараз такі пристрої все більше набирають популярності, особливо через проблеми з електропостачанням та тривалу роботу смартфонів. Зауважимо, що існують повербанки, які працюють від сонячної енергії, що зручно та екологічно безпечно.

Окрім повербанка, також можна використовувати заряджений ноутбук, який стане джерелом живлення для телефону. Для цього потрібно підключити смартфон до USB-порту ноутбука.

У разі, якщо доступ до ноутбука немає, але є доступ до автомобіля, можна використати USB-порти автомобіля для зарядки телефону за допомогою автомобільного адаптера.

Дедалі більшої популярності набувають переносні сонячні панелі. Такі пристрої можна розмістити біля вікна або на вулиці, що дозволить їм перетворювати сонячне світло на енергію і заряджати телефон навіть під час тривалих перебоїв з електропостачанням.

На жаль, навіть у найкращих смартфонів можуть виникати проблеми, коли вони "зависають" і не реагують на будь-які натискання. У таких випадках існують способи екстреного перезавантаження, які допоможуть вирішити проблему. Gazeta.ua надає корисну інформацію щодо цих способів.

Читайте також: