Як знайти друзів після 40: чотири поради

Як знайти друзів після 40: чотири поради

Для нас друзі важливі з кількох причин. По-перше, вони допомагають нам посміятися і підтримують нас у відчутті належності до спільноти. Це сприяє виділенню окситоцину, гормону щастя, у нашому організмі. Історія дружби у кожного унікальна. Наприклад, коли нам було за 20, ми дуже близько спілкувалися. Проте з часом наші шляхи трохи віддалилися. Сьогодні ми зовсім різні, але вистачає лише вітати один одного зі святами. Однак незважаючи на це, всім нам потрібні друзі. З віком все важче знаходити нових друзів, оскільки у нас змінюються пріоритети і досвід стосунків з людьми робить нас обережнішими і скептичними.

Є кілька причин, чому знайти друзів після 40 років не так просто. По-перше, бракує на часу. У нашому житті з'являються нові пріоритети, такі як діти, родина, кар'єра, літні батьки, волонтерство, і на дружбу залишається мало часу. По-друге, ми набуваємо досвіду відносин з людьми, і цей досвід часто робить нас скептичними і важко довіряти новим людям. Але без довіри дружба є сумнівною.

Для пошуку нових друзів після 40 років можна зробити кілька речей. По-перше, згадайте старих друзів і вийдіть на зв'язок з ними. Ймовірно, їм так само як і вам бракує плідного спілкування, і ви зможете знайти багато спільного окрім спогадів. По-друге, подорожуйте та доєднуйтеся до нових спільнот, таких як кружки, курси, клуби. Там ви знайдете людей зі спільними інтересами і буде більше можливостей для спілкування. Будьте чесними з собою і не бійтесь обрати те товариство, де ви дійсно хочете бути. Практикуйте small talk з людьми, яких зустрічаєте у повсякденному житті. Це може бути приємне і необтяжливе спілкування зі сусідом, спільна прогулянка з собачником чи чарівна бабуся на базарі. Такі мікро-спілкування можуть привести до нових дружніх зв'язків.

Читайте також: