До 34 тисяч гривень: в Україні готують нові штрафи для водіїв

До 34 тисяч гривень: в Україні готують нові штрафи для водіїв

Україна може ввести новий штраф за перевищення допустимого рівня шуму транспортними засобами. Законопроект №9564 був поданий до Верховної Ради. Цей законопроект включено до порядку денного парламенту і буде розглянутий найближчим часом.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, ця необхідність обумовлена тим, що деякі водії встановлюють на свої транспортні засоби обладнання, яке призводить до значного збільшення шуму роботи двигуна. Це порушує "тишу та спокій громадян" і викликає невдоволення суспільства.

під час військового стану такі шумові звуки схожі на звуки ворожих безпілотних летальних апаратів

Це ситуацію погіршує той факт, що такі шумові звуки під час військового стану схожі на звуки ворожих безпілотних летальних апаратів. Вони створюють уявлення про авіаційну та ракетну небезпеку і "відволікають Збройні сили та правоохоронців".

Згідно з законопроектом, за порушення правил шумового режиму передбачається застосовувати штрафи та позбавляти посвідчення водія. За перше порушення передбачений штраф у 17 000 гривень, а за повторне - штраф у 34 000 гривень та позбавлення права на керування транспортним засобом на строк від 3 до 6 місяців.

Водій також може бути позбавлений права управління. За повторне порушення можна буде сплатити лише штраф, без позбавлення посвідчення водія.

Згадаємо, що водіям загрожує штраф до 20 тисяч гривень.

Читайте також: