Американська торговельна палата в Україні розкритикувала податкові плани уряду

Американська торговельна палата в Україні розкритикувала податкові плани уряду
Американська торговельна палата в Україні розкритикувала податкові плани уряду

Торговельна палата США в Україні закликала українську владу боротися з тіньовою економікою перед підвищенням податків на чесних платників податків. Палата критикує законопроєкт, який збільшить податкове навантаження та посилюватиме тіньову економіку. Вони закликають уряд та правоохоронні органи активізувати боротьбу з тіньовою економікою для забезпечення надходжень до бюджету та чесної конкуренції.

ACC особливо занепокоєна новим податком на прибуток у розмірі 1%, який буде застосовуватися до доходів підприємств. Вони вважають, що цей податок є небезпечним прецедентом, оскільки він буде діяти паралельно з існуючим ПДВ. Палата також виступає проти акцизного податку в євро на газовані води, який спрямований на американські та міжнародні компанії.

Американська торговельна палата підтримує поширення військового збору на всі приватні підприємців, але вважає, що різке підвищення до 5% може негативно вплинути на реальні заробітні плати та підвищити неофіційне працевлаштування. Вони закликають до поступового підходу до збільшення військового збору.

Також Палата підтримує скасування ліміту в €150 на транскордонну електронну комерцію, що допоможе збільшити надходження податків до бюджету. Вони вважають, що джерелом додаткових податкових надходжень має бути боротьба з ухиленням від сплати податків та забезпечення рівних правил для всіх.

Джерело: Forbes

Читайте також