Американський льотчик із напарником загинули під час навчань в Україні

Американський льотчик із напарником загинули під час навчань в Україні

16 жовтня 2018 року в селі Уланів Хмільницького району, Вінниччина, сталася авіакатастрофа. Це сталося близько 17:00 під час міжнародних навчань "Чисте небо-2018". Внаслідок цього інциденту загинули командир екіпажу полковник Іван Петренко, заступник командира з авіації та начальник авіації повітряного командування "Схід" Повітряних сил Збройних сил України, а також американський пілот, льотчик 194-ї ескадрильї ВПС Національної гвардії Каліфорнії підполковник Сет Нерінг.

Цієї року на місці падіння літака Су-27 УБ збудували пам'ятник загиблим льотчикам. Там відбулася церемонія відкриття під присутністю командувача Повітряних сил Збройних сил України генерал-полковника Сергія Дроздова, командувача ВПС Національної гвардії Каліфорнії генерал-майора Грегорі Джонса та їх делегацій.

На цій події Сергій Дроздов зазначив, що полковник Іван Петренко брав участь в Антитерористичній операції і був одним із найкращих льотчиків на цих навчаннях. Він також зазначив мужність пілота Сета Нерінга та його любов до української землі.

Американський генерал-майор Грегорі Джонс згадав, що рік тому, в такий же сонячний осінній день, екіпаж вилетів на свій останній політ. Він висловив своє сумнівання і вшанував пам'ять загиблих льотчиків.

Під час авіакатастрофи ніхто з мирного населення не постраждав. Свідки події розповіли, що літак почав втрачати висоту, і пілоти відводили винищувач від житлових будинків.

Винищувач Су-27 УБ, який зазнав аварії, належав 831-й бригаді тактичної авіації з Миргорода на Полтавщині. Несмотря на цю трагедію, навчання продовжили, використовуючи іншу авіатехніку, яка пройшла всі необхідні процедури.

Детальніше читайте на нашому телеграм каналі: INKORR

Щодо загиблих льотчиків, полковник Іван Петренко народився в Умані і більше 25 років присвятив авіації. Під час війни він очолював 40-у бригаду тактичної авіації. Пілот Сет Нерінг був досвідченим льотчиком з 20-річним стажем, у який летів на винищувачах F-16 Viper і F-15 Eagle. Він прилетів до України на навчання "Чисте небо-2018".

Читайте також: