Армія РФ могла втратити в Україні до 750 тисяч військових - полковник ЗС Австрії

Фото військових у РФ
Фото військових у РФ

Росія може втратити до 750 тис. осіб у війні проти України

Полковник ЗС Австрії, керівник Інституту підготовки офіцерів Терезіанської військової академії Маркус Райснер заявив, що внаслідок загарбницької війни проти України Росія вже може втратити від 500 тис. до 750 тис. осіб, серед яких вбитими є до 150 тисяч.

"Нещодавно було опубліковано одне цікаве дослідження, яке, на мою думку, є дуже добре вивченим. У ньому йдеться про те, що, можливо, вже було вбито від 100 тис. до 150 тис. російських солдатів", - прокоментував Райснер питання Укрінформу щодо його оцінки втрат РФ у війні проти України.

За словами Райснера, якщо врахувати уроки воєнної історії і факт, що треба зараховувати близько втричі більше поранених, загальні втрати будуть великими.

"Загалом це може становити від 500 тис. до 750 тис. осіб, як загиблих, так і поранених. І це, на мою думку, є цілком реалістичним, зважаючи на інтенсивність конфлікту", - сказав експерт.

Експерт також зазначив, що Україна також понесла великі втрати, проте російський потенціал залежить від 150 мільйонів людей, що становить значний резерв для нових наборів.

Читайте також