Армії РФ буде важко атакувати через погоду і невміння виконувати маневри - ISW

Інститут вивчення війни стверджує, що РФ намагається скористатися весняною відлигою та проблемами зі збереженням західної допомоги для України.

Проте це не дозволить їй отримати значні оперативні переваги або швидко перемістити свої війська на великі відстані.

Деякі російські блогери зазначають, що весняний стан землі на півдні України уповільняє перекидання резервів до Запорізької області для підкріплення Сил оборони і протидії російському наступу.
Також погодні умови сповільнять російський наступ, так як стає тепліше.

Звіт ISW говорить: "Російські війська ймовірно намагаються просунутися по всьому театру бойових дій, коли місцевість і погода сприяють наступальним діям, знищити українські війська та зайняти позиції для майбутніх операцій".

Окрім того, російське командування, мабуть, осознає, що європейська допомога в сфері безпеки, зокрема поставки артилерійських боєприпасів, почне діяти лише в середньостроковій перспективі, наприклад доосені 2024 року.

Росія намагається скористатися недостатком артилерії в українських військах та тискати їх на всьому фронті, поки у ЗСУ є недостатньо таких засобів.
Збільшення європейської допомоги в сфері безпеки не зможе повністю заповнити прогалину в обладнанні, особливо в системах протиповітряної оборони, які були припинені США.

Джерело: РБК-Україна