Атака на аеродром під Луганськом: стали відомі деталі

Атака на аеродром під Луганськом: стали відомі деталі

У Луганську в результаті нападу на аеродром зруйновані російські гелікоптери та обладнання.

Вибух стався до 11:00 ранку, повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор у Telegram.

Ворожа техніка розташовувалась на Луганському авіаційному ремонтному заводі та на летовищі колишнього Луганського вищого авіаційного училища військових штурманів, відомого як ВВАУШ, - зазначив він.

У Луганську та Бердянську знищено:

  • дев'ять гелікоптерів різних модифікацій,
  • спеціальну техніку, яка була розташована на аеродромах,
  • пускову установку ППО,
  • склад боєприпасів,
  • пошкоджено злітні смуги аеродромів.

Втрати у живій силі ворога становлять десятки загиблих та поранених. Тіла ще видобувають з-під руїн.

Росіяни активно використовували вертольоти Мі-24, Мі-28 та Ка-52 під час обстрілів населених пунктів біля лінії зіткнення.

Авіаремонтний завод у радянські часи був одним з перших, хто освоїв технології ремонту та модернізації двигунів. З початку цього року росіяни та колаборанти активно заявляли про досягнення в цій галузі.

5 квітня окупанти провели на заводі перші випробування двигуна з 2014 року. У червні там змістили робітників. В кінці вересня пропагандистські ЗМІ писали про збільшення виробництва на заводі на 20%.

Навіть музей авіаційної техніки, розташований на території заводу, росіяни переобладнали для своїх потреб. Про це свідчать свіжі супутникові знімки. Можливо, вони хотіли сховатися серед експонатів?! Як наслідок, сьогодні жителі області можуть бачити та чути святковий салют на честь успішної праці окупантів Луганська, - підсумував Лисогор.

Уночі 17 жовтня українські війська нанесли удар по аеродромам поблизу російським зайнятого Бердянська Запорізької області та тимчасово окупованого Луганська.

Там були пошкоджені гелікоптери та обладнання аеродромів ворога.

Читайте також: