Атака на нафтопереробний завод у Рязані: всі деталі (відео)

Безпілотники атакували нафтопереробний завод у Рязані і спричинили пожежу

У Рязані трьома безпілотниками атаковано нафтопереробний завод "Роснафти", які потрапили до цехів, де виникла пожежа. Про це повідомляють місцеві Telegram-канали.

За останніми даними, двоє людей постраждали в результаті цих подій.

Губернатор Рязанської області Павло Малков підтвердив, що пожежа на нафтозаводі сталася після атаки.

Малков повідомив: "Рязанський нафтозавод зазнав атаки БПЛА. Внаслідок удару почалося займання".

Один з безпілотників потрапив в установку з первинної переробки нафтопродуктів, що призвело до сильної пожежі. Площа пожежі становить 100 квадратних метрів, зокрема горить установка блоку теплообмінника.

Рязанський нафтопереробний завод, який перебуває під контролем корпорації "Роснафти" з 2018 року, став жертвою цієї атаки. Зазначимо, що з 2014 року "Роснафта" підпадає під міжнародні санкції, але до цього часу була найбільшою компанією-виробником нафти в світі. Більшість продукції Рязанського нафтопереробного заводу експортується.

Також варто згадати, що з початку року в Росії вже зафіксовано щонайменше 13 атак на нафтогазові об'єкти.

Нагадаємо, що рано вранці 13 березня російські ЗМІ повідомили про пожежу на нафтопереробному заводі в Рязані. Місцеві мешканці повідомляли про вибухи, що передували пожежі.

Також 12 березня безпілотники атакували нафтопереробний завод у місті Кстово, Росія. Це також спричинило пожежу.

За повідомленнями росіян, технологічна установка на підприємстві була призупинена внаслідок цих подій. Завод належить компанії "Лукойл", яка займає друге місце за обсягами нафтовидобутку в Росії.