Естонія змінила правила отримання Блакитної карти ЄС: як тепер оформити

Естонія змінила правила отримання Блакитної карти ЄС: як тепер оформити

Естонія полегшує отримання Блакитної карти ЄС

Естонія змінює правила отримання Блакитної карти ЄС у 2024 році, щоб полегшити працевлаштування іноземних працівників та задовольнити потреби економіки в кадрах.

Блакитна карта ЄС забезпечує дозвіл на проживання для іноземних працівників. Естонія, яка є членом Європейського Союзу, також використовує цей механізм для залучення кваліфікованих працівників.

Тепер можна отримати карту заявляючи п'ять років професійного досвіду у відповідній галузі, без вимоги до вищої освіти, що раніше було необхідно. Також зменшена тривалість пропозиції роботи - тепер до 6 місяців в порівнянні з попередніми вимогами на рік.

Блакитна карта ЄС

Змінено також період безробіття для власників Блакитної карти ЄС в Естонії. Іноземці з карткою менше 2 років можуть залишатися безробітними до 3 місяців, а ті, хто мають карту понад 2 роки - до 6 місяців.

Також полегшено процедуру возз'єднання сімей для власників Блакитної карти ЄС. Тепер власники картки мають право змінювати роботодавця без проходження вимог тестування ринку праці, але повинні повідомити своїх роботодавців про зміни.

Ці зміни спростять отримання та зміну роботи для власників Блакитної карти ЄС в Естонії.

Довідка: раніше ми писали про українців, які можуть отримати соціальну підтримку на житло в Німеччині.

Читайте також: