Головна

Далекобійники перекрили трасу Київ-Одеса – протестують проти нових правил перетину кордону

Далекобійники перекрили трасу Київ-Одеса

Перепір між далекобійниками та Держприкордонслужбою через нові правила перетину кордону

Далекобійники виразили свій протест проти нових правил перетину кордону. Їхній протест полягав у перекритті траси Київ-Одеса. За інформацією, яка з'явилася у Telegram-каналі "Новини.LIVE Odesa", можна побачити, як це сталося.

Починаючи з 18 травня, інспектори Держприкордонслужби почали перевіряти наявність військово-облікових документів у громадян, які є призовного віку. Примусова перевірка тепер є обов'язковою у чоловіків, які мають право на відстрочку від призову. Тоді як водії, які перевозять медичний вантаж або гуманітарну допомогу і здійснюють міжнародні перевезення вантажів і пасажирів, можуть бути перевірені на добровільній основі.

Під час огляду на КПП не завжди є можливість перевірити на місці всі військово-облікові дані, якщо чоловіки завчасно не подбали про наявність при собі відповідних документів. У таких випадках їм пропонують проїхати в ТЦК для уточнення даних - заявили представники Закарпатського обласного терцентру комплектування та соцпідтримки.

Раніше у квітні, Асоціація міжнародних автоперевізників стверджувала, що співробітники ТЦК безпідставно забирають водіїв з рейсів та мобілізують їх на кордоні. Відповідю на це звинувачення було заявлено, що огляд на КПП не дозволяє завжди перевірити всі військові дані на місці, якщо у водіїв немає необхідних документів. У таких випадках відправляють у ТЦК для уточнень.

За словами віцепрезидента Асоціації міжнародних автоперевізників України Володимира Баліна, до прийняття закону щодо удосконалення мобілізації, міжнародні перевізники вже забронювали менше 5% працівників. Решта водіїв відмовляються виходити в рейси.

Новий закон про мобілізацію вводить кримінальну відповідальність для ухилянтів

Новий закон про мобілізацію, який набув чинності 18 травня, вводить кримінальну відповідальність для ухилянтів. Тепер ухилянці, які отримали кілька штрафів і не з'являються на ТЦК, будуть понесені кримінальну відповідальність. Про це повідомила депутатка та членка Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Ірина Фріз.

Читайте також:

  • Бронювання від мобілізації. Що зміниться з 18 травня?
  • Мобілізація по-новому. Які зміни чекають на військовозобов'язаних з сьогоднішнього дня

Читайте також: