Атаки окупантів посилились на напрямку Куп'янськ-Лиман - розвідка Великої Британії

Атаки окупантів посилились на напрямку Куп'янськ-Лиман - розвідка Великої Британії

Протягом останніх двох тижнів спостерігається значне збільшення активності російських військових на напрямку Куп'янськ-Лиман.

Обстріли стали частішими. Підрозділи шостої та 25-ї загальновійськових армій Росії та першої гвардійської танкової армії зазнали обмеженого успіху, згідно з даними розвідки Великої Британії.

"Ця діяльність, ймовірно, є частиною поточного наступу Росії, який відбувається на кількох напрямках на сході України. Ціллю російських сухопутних військ на напрямку Куп'янськ-Лиман, ймовірно, є просування на захід до річки Оскіл з метою створення буферної зони навколо Луганської області", - повідомляється у звіті.

За останні місяці окупанти збільшили свою бойову готовність на напрямку Куп'янськ-Лиман. Однак, українські сили зберігають значний оборонний потенціал в цьому районі. Малоймовірно, що росіяни зможуть здійснити значний оперативний прорив тут.

Українські війська добилися часткового успіху у районі, що знаходиться західніше Вербового на Запоріжжі.

Вдалося просунутися вперед на відстань близько 1 км, повідомив речник об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун.

Продовжується оборона навколо Авдіївського терикону. Всі російські військові, які спробували проникнути на територію терикону, були знищені.

Читайте також: