Атаки РФ на Авдіївку: пропагандисти розділились на два табори

Атаки РФ на Авдіївку: пропагандисти розділились на два табори

Під час наступу на Авдіївку, Росія зіткнулася зі значною кількістю серйозних проблем. Про це свідчать повідомлення російських військових блогерів, які поділилися на два табори, розповідаючи про події в Авдіївці. Інститут вивчення війни (ISW) підхопив цю інформацію та у своєму огляді детально розповів про цю ситуацію.

Зокрема, 13 і 14 жовтня деякі російські джерела повідомляли, що українські оборонні укріплення складають серйозну проблему для російського наступу поблизу Авдіївки. Вони також зазначали про проблеми, з якими стикаються російські військові у сфері медичного забезпечення, що утруднює їх просування в районі Авдіївки.

Одне з російських джерел 12 жовтня повідомило, що в окупованих Горлівці та Донецьку недостатньо хірургів для надання медичної допомоги пораненим солдатам. З цього приводу було закликано російських лікарів вирушити на фронт, щоб надавати медичну допомогу пораненим.

У свою чергу, речник Таврійського угруповання військ ЗСУ, Олександр Штупун, 14 жовтня заявив, що більшість втрат російських військ на напрямку Авдіївки сталися через некваліфіковану медичну допомогу та переповненість місцевих лікарень.

У той же час, інші російські військові блогери продовжували хвалити наступальні зусилля Росії 13 і 14 жовтня і відтворювали офіційні думки Кремля про те, що український контрнаступ завершився.

Однак, один з російських блогерів попередив, що офіційні особи Росії та джерела можуть занадто швидко відкидати український контрнаступ. Він наголосив на тому, що ще занадто рано визначати, чи стануть російські атаки під Авдіївкою організованою наступальною операцією.

За даними українського Генштабу, протягом минулої доби ЗСУ відбили 15 атак ворога на Авдіївському напрямку в районах населених пунктів Авдіївка, Тоненьке та Первомайське Донецької області.

Загарбники з Росії встановили нову дату для захоплення адміністративних кордонів Донецької області. За їхніми планами, повне захоплення Донеччини має відбутися до 31 грудня.+

Читайте також: