Авіація та артилерія ЗСУ "поливають" ворога снарядами, контрнаступ триває: головне зі зведення Генштабу

Авіація та артилерія ЗСУ

Українські сили оборони продовжують активно проводити наступальні операції на різних напрямках. Особливий успіх досягається на Мелітопольському та Бахмутському напрямках, де ворог зазнає значних втрат у військових силах та техніці. Це сприяє послабленню противника вздовж всієї лінії фронту.

За останню добу відбулося 57 бойових зіткнень. Обстановка на сході та півдні України залишається складною. Противник активно діє, але українські війська стійко відбивають його атаки.

Авіація Збройних сил України за минулу добу здійснила 15 ударів по розташуванню противника та один удар по зенітно-ракетному комплексу. Ракетні війська також успішно атакували позиції ворога та знищили його важливі цілі.

Українські війська відбили численні атаки на Куп'янському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському, Шахтарському і Запорізькому напрямках. Ворог намагався атакувати з різних районів, але такі спроби були безуспішними.

Українські війська продовжують проводити контрнаступ на окремих напрямках. На північ від Мар'їнки вони здійснили прогрес у своїх діях. У той же час, російські окупанти вкрай активізували свою наступальну операцію на Куп'янсько-Лиманському напрямку. Вони намагаються оточити Куп'янськ, але українські війська продовжують тримати оборону.

Читайте також: