Австралія оштрафувала соцмережу Маска на кругленьку суму

Австралія оштрафувала соцмережу Маска на кругленьку суму

Українська соціальна мережа X Ілона Маска отримала штраф від австралійського регулятора у розмірі 610,5 тис. австралійських доларів ($386 тис.) через відмову співпрацювати з розслідуванням, що стосується боротьби з насильством над дітьми.

Reuters повідомляє, що Комісія з електронної безпеки Австралії наложила штраф на платформу X, яку Маск перейменував з Twitter. Орган заявив, що X не відповів на запити регулятора, зокрема, що стосувалося часу, який був витрачений на реагування на повідомлення про матеріали з насильством над дітьми на платформі, а також про методи їх виявлення.

Комісар Джулі Інман Грант сказала: "Якщо ви маєте відповіді на питання, залучаєте людей, процеси і технології для боротьби з незаконним контентом в масштабах держави і всього світу, і це ваш пріоритет, ви повинні легко говорити про це. Єдиний резон залишатися без відповіді на важливі питання про незаконний контент і поведінку на платформах полягає в тому, що у вас немає відповідей".

До 2016 року Джулі Інман Грант була директором з питань публічної політики в X.

Соціальна мережа Twitter, власність Ілона Маска, поширює дезінформацію про терористичні атаки ХАМАС на Ізраїль, йдеться у листі єврокомісара Тьєррі Бретона. Маску було попереджено про його відповідальність.

В справі Х ситуація почала погіршуватися, не через атаки ХАМАС, а після того, як Маск купив платформу. Його критикували за те, що він не зупинив поширення ворожнечі в інтернеті.

Компанія Х скоротила кількість співробітників, які займаються модерацією контенту, з метою сприяти свободі слова. Вона також відмовилася від зобов'язання боротися з іноземними цифровими втручаннями та змінила алгоритми соціальної мережі так, щоб сумнівний контент вищезазначеної платформи був вище перевірених матеріалів від новинних організацій і політиків.

Читайте також: