Головна

Авто залишилося посеред дороги: працівники військкомату забрали водія прямісінько з вантажівки

Автомобіль зупинився посеред дороги: працівники військкомату забрали водія з вантажівки

Представники Межгірівського Територіального центру комплектування зупинили вантажний автомобіль на блокпосту у місті Хуст. Вони силою витягнули з кабіни водія і відвезли його у військкомат. Про це повідомив у Facebook Олексій Кушнаренко, водій «На щиті».

За словами Кушнаренка, водій працював на його фермерському господарстві і був офіційно працевлаштований. Він перевозив вантаж із Рені Одеської області, коли його силою витягнули з кабіни і заштовхали в автобус.

Зараз водій знаходиться у навчальній частині у Рівному, де проходить військову підготовку. Кушнаренко стверджує, що водій не бажав ухилятися від служби та готовий йти на службу. Він засуджує дії представників ТЦК і вважає, що ці події шкодять державі і заважають бажанню українців мобілізуватися.

Кушнаренко заявляє, що він звернувся у ТЦК у своєму місті та написав заяву до поліції на цей рахунок. Водій, як стверджує Кушнаренко, зв'язався з ним після того, як його вивезли у Рівне на навчання. Техпаспорт та ключі вантажівки знаходяться у поліційському відділку. Кушнаренко також розповів, що цей випадок не єдиний і багатьох людей вивозять на військові навчання до Рівного.

Раніше в Україні було подовжено воєнний стан і загальну мобілізацію до лютого наступного року. Інші проблеми з мобілізацією відбуваються через недотримання законодавства, заявив колишній головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко.

Міноборони внесло зміни до Розкладу хвороб, що стосується оцінювання придатності до служби у ЗСУ. Відтепер обмежено придатні за «спірними статтями» будуть повністю придатні до служби у ЗСУ.

Читайте також: