Байден найближчим часом може відвідати Ізраїль

Байден найближчим часом може відвідати Ізраїль

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху запросив президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена відвідати цього тижня Ізраїль.

За інформацією Reuters, американські та ізраїльські офіційні особи обговорюють можливість такого візиту найближчим часом.

Подробиці та можливості візиту вивчають офіс Нетаньяху та Білий дім. Якщо Байден приїде до Ізраїлю, він стане першим главою держави, який відвідає країну після нападу ХАМАС 7 жовтня.

Ізраїльські ЗМІ повідомили, що запрошення було зроблено під час нещодавньої телефонної розмови прем'єр-міністром Ізраїлю та президентом США.

Поки що у Білому домі не коментують цю інформацію.

Також варто підписатися на телеграм канал новостей INKORR.

Представниця Ради національної безпеки Білого дому, Едрієн Вотсон зазначила, що немає планів нової поїздки, про яку можна було б оголосити.

Цей візит був би символом підтримки найбільшого союзника Америки на Близькому Сході. До цього часу у регіоні знаходиться держсекретар США Ентоні Блінкен.

Пакет військової допомоги для України та Ізраїлю буде перевищувати $2 млрд.

У цьому пакеті міститиметься необхідне військове обладнання для захисту свободи, суверенітету й територіальної цілісності України, а також для допомоги Ізраїлю у його боротьбі з терористичною загрозою.

Читайте також: