Байден призначив спецпредставника в Україні. Буде контролювати реформи

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден призначив спеціального представника з питань економічного відновлення України.

Американську посадовицю звати Пенні Пріцкер, вона походить з родини, яка емігрувала з України до США у ХІХ столітті. Про це повідомила "Європейська правда".

"Спецпредставниця Пріцкер допоможе уряду України впроваджувати реформи, необхідні для посилення економіки, а також працюватиме з Україною, щоб допомогти гарантувати, що коли Україна розпочне відбудову, вона відновиться сильнішою", заявив Байден.

Пріцкер також працюватиме з іншими міжнародними партнерами України, у тому числі через координаційну платформу G7, аби дії різних країн доповнювали і підсилювали одне одного.

"Хоробрий народ України надихнув світ своєю стійкістю та рішучістю. І, як підтверджує ця заява, США зберігають зобов'язання стояти поруч з ними, стільки, скільки буде потрібно", сказав американський президент.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

В інтерв'ю "Європейська правда" Пенні Пріцкер розповіла, що до її завдань входить робота з урядом України, урядом США і послом Бріджит Брінкс, а також іншими союзниками у питаннях, пов'язаних з економічним відновленням України.

"Буде окремий фокус на реформах, що стосуються прозорості та підзвітності відбудови це зміни регуляторного середовища, правоохоронних органів, судової системи, у сфері боротьби з корупцією, управління держпідприємствами тощо", сказала.

"Я прагну переконати компанії в різних секторах економіки в енергетиці, транспорті, логістиці, сільському господарстві, виробництві критично важливих матеріалів та ІТ-технологіях інвестувати в Україну. Треба, щоби бізнес зрозумів, що зараз є можливості для інвестицій в Україну", заявила Пенні Пріцкер.

У лютому Джозеф Байден приїжджав в Україну, зустрівся із прнезидентом Володимиром Зеленським. Перед цим у грудні президент України виступив у Конгресі США.

Україна отримала від міжнародних партнерів торік 1 трлн грн. США надали 410 млрд грн.