Байден зустрінеться з Зеленським на саміті НАТО – Білий дім

Байден зустрінеться з Зеленським на саміті НАТО – Білий дім

Президент Сполучених Штатів Джо Байден чекатиме на особисту зустріч з президентом України Володимиром Зеленським на саміті НАТО у Вільнюсі.

Альянс буде обговорювати відносини НАТО з Україною і шлях до її майбутнього членства, на брифінгу сказав радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

Він додав, що йде "активна дискусія" щодо критеріїв, які Україна має виконати, щоб стати членом Північноатлантичного альянсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ердоган заявив, що Україна заслуговує на членство в НАТО

Салліван ще раз наголосив, що Україна має провести низку реформ, щоб стати членом НАТО. На цьому, за його словами, наполягає Байден.

"Це була його позиція з самого початку, яка залишається вірною і сьогодні, і ми залишаємося вірними їй у Білому домі. Президент також чітко дав зрозуміти, що ми підтримуватимемо Україну стільки, скільки буде потрібно, і надамо їй і виняткову кількість озброєнь та можливостей як від нас, так і від наших партнерів", сказав Салліван.

Саміт НАТО відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня.

У квітні в Брюсселі відбулось перше засідання Комісії Україна-НАТО з 2017 року. На саміті Альянсу у Вільнюсі Україна очікує на формалізовані рішення, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг прокоментував очікування від майбутнього саміту НАТО у Вільнюсі.

Висловив сподівання, що лідери країн-членів Альянсу підтвердять, що Україна приєднається до НАТО.

Зеленський візьме участь в інавгураційній зустрічі нової Ради Україна Альянс.

Читайте також: