Бійці "Азову" почали використовувати тактику "вагнерівців"

Бійці

Українські військові з "Азову" використовують тактику російської приватної військової компанії "Вагнер", повідомив командир Третьої штурмової бригади, засновник "Азову" та колишній народний депутат Андрій Білецький. Він зазначив, що "Вагнерівці" в Сирії використовують ІДІЛівську систему оборони як основу, оскільки вона є дуже ефективною та складною.

Замість класичних опорних пунктів, таких як траншеї та бліндажі, система оборони від "Вагнерівців" складається з окремих ям, які виступають у ролі вогневих точок. "Вагнерівці" мають багато таких ям, які мають велику глибину. Білецький підкреслив, що було дуже складно боротися з "вагнерівцями" через цю тактику.

За словами Білецького, "вагнерівці" проводили самовбивчі атаки, проте після закінчення атаки на їх місце приходила нова група для нової атаки. Така тактика дозволяла тимчасово захоплювати позиції українських військ.

У Бахмуті українським військам було дуже важко протистояти підрозділам окупантів, зокрема спеціальному бойовому підрозділу Головного розвідувального управління РФ. Російські війська періодично продавлювали українські позиції, проте це не було завдяки "вагнерівцям", зауважив командир Олександр "Лютий" з групи ПЗРК спецпідрозділу "Артан".

Читайте також: