«Більша за Еверест»: гігантська комета наближається до Землі

Комета 12P/Понс-Брукс наближається до Землі

Астрономи стверджують, що комета під назвою 12P/Понс-Брукс наблизиться до нашої планети і стане видимою неозброєним оком. Ця комета перевищує розмірами найвищу гору на Землі - Еверест. За даними вчених, вона має діаметр у 20 км і відноситься до класу криовулканічних комет. Коли комету нагрівають, усередині виникає великий тиск, через який викидаються пил, газ і лід. Після одного з таких випадків комета з'явилася виглядом сплутаного серпанка, що прирівняли до рогів. Це подало привід до її назви - Диявольська комета.

Яскравість комети зростатиме

За словами астрономів, яскравість комети 12P/Понс-Брукс буде швидко зростати протягом наступних тижнів. Ця комета є типу комети Галлея і обертається орбітою раз у 71,3 роки, переміщуючись від сузір'я Андромеди до Риб. Вчені зазначають, що можна буде побачити це космічне тіло за сприятливих умов, таких як відсутність серпанку і яскравого світла Місяця.

Використання телескопів або біноклів

Хоча комету буде видно неозброєним оком, більше шансів бачити її буде у тих, хто скористається телескопом або біноклем. Вчені зазначають, що жителям Північної півкулі буде найбільше шансів на спостереження за кометою 12P/Понс-Брукс.

Крім того, в Польщі невідомий об'єкт впав на поле, викликавши цікавість серед місцевих жителів.