Більше бактерій, ніж на сидінні унітазу: як часто потрібно прати постільну білизну

Більше бактерій, ніж на сидінні унітазу: як часто потрібно прати постільну білизну

Важливо ставитись відповідально до прання постільної білизни, оскільки вважається одним з найзабрудненіших місць в оселі. Дослідники з'ясували, що підковдри, простирадла та наволочки потрібно прати як мінімум раз на два тижні, якщо ви дбаєте про свою гігієну перед сном або носите піжаму. Але якщо ви не миєтеся перед сном або спите без одягу, то рекомендується прати постільну білизну частіше. Щодо ковдри, то її зазвичай перуть двічі на рік, але фахівці радять робити це частіше, якщо ви багато потієте або у вас є домашня тварина. Також дизайнери рекомендують прати білизну частіше тим, хто страждає на алергію.

Згідно з дослідженням, багато людей прають постільну білизну недостатньо часто. Наприклад, 45% одиноких чоловіків прають її лише раз на чотири місяці, тоді як одинокі жінки роблять це кожні два тижні, а пари - раз на місяць. Зі збору даних було виявлено, що постільна білизна містить багато бактерій, мертвої шкіри та пилових кліщів. Наволочка містила у 39 разів більше бактерій, ніж миска для домашніх тварин, а простирадло - у 5,4 рази більше бактерій, ніж підставка для зубних щіток. Інше дослідження показало, що наволочка містить більше бактерій, ніж сидіння унітазу.

З усіх речей, шкарпетки брудніють найшвидше і вимагають більше зусиль під час прання. Особливо складно впоратися з випрати білих шкарпеток. Але існує ефективний народний спосіб випрати білі шкарпетки, про який пише Gazeta.ua.

Читайте також: