Бити на 300 км: Резніков сказав про потребу у далекобійних ракетах

Далекобійні ракети зображені на картинці
Далекобійні ракети зображені на картинці

Україні потрібні далекобійні ракети.

Якби була можливість завдати удару на відстані 300 км, російські окупанти не змогли б забезпечувати оборону. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков на спільному засіданні Кабінету міністрів і Європейської комісії, повідомляє Gazeta.ua.

"Якби у нас була можливість завдати удару на відстані 300 км, російська армія не змогла б забезпечувати оборону і була змушена програти", ‒ сказав Резніков.

Україна готова надавати будь-які гарантії, що зброя партнерів не буде залучена до атак на російську територію, заявив.

"Ми маємо достатньо цілей на тимчасово окупованій території України і готові координувати цілі з нашими партнерами", ‒ сказав міністр.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Успіх України на полі бою це ваш успіх також. Ми очікуємо, що цей рік принесе нові можливості. Щоб перемогти, нам треба захопити стратегічну ініціативу", ‒ сказав Резніков.

Міністр закликав партнерів допомогти із системами Patriot і SAMP/T, IRIS-T і NASAMS.

Також сказав про потребу у танках і бронетехніці. Подякував партнерам за рішення щодо їх постачання на восьмій зустрічі у форматі "Рамштайн".

Заявив про необхідність у збільшенні кількості артилерії та снарядів і зброї, здатної перевершити і знищити засоби радіоелектронної боротьби і ППО РФ.

Україна веде переговори із союзниками щодо передачі реактивної авіації і ракет з дальністю ураження 300 км. Новий консенсус союзників щодо підтримки України має бути рішучим і послідовним, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Цього місяця Сполучені Штати Америки оголосили про передачу Україні 31 танка M1 Abrams. Також про допомогу боєприпасами.

Уряд Німеччини оголосив про передачу танків Leopard 2. Видав дозвіл на реекспорт іншим країнам. Велика Британія передасть ескадрон танків Challenger 2.

Про передачу танків також заявили Польща і Канада.

Читайте також