Боєць ГУР розповів про найсильніший підрозділ росіян у Бахмуті

Боєць ГУР розповів про найсильніший підрозділ росіян у Бахмуті

У Бахмуті українські війська стикалися з складним завданням – відбити атаку підрозділів окупантів. Один з командирів спецпідрозділу "Артан" Головного управління розвідки Міноборони, Олександр "Лютий", розповів про цю ситуацію в інтерв'ю РБК-Україна. Він зазначив, що незручності українців приносили одиниці спеціального бойового підрозділу Головного розвідувального управління РФ.

За словами Олександра, ці підрозділи прибули до Бахмута в початку січня і завдали українським військам великої шкоди. Головний контакт з ворогом відбувся на відстані 5-10 метрів, і ворог сидів просто "через паркан". Незважаючи на підтримку з боку української артилерії, перевага у противника була дуже значною. Боєприпаси просто завалювалися на українців, як град.

Ці російські бійці є одними з найсильніших у російській армії. "ГРУшники" в Бахмуті нараховували декілька сотень людей і суттєво виділялися серед інших підрозділів. Вони майже щодня намагались продавлювати українські позиції. Як і "вагнерівці", вони не мали спеціальних розпізнавальних знаків чи документів.

Також були інші складності в боротьбі з цими підрозділами. У випадку відступлення, "ГРУшники" намагались забрати своїх поранених і заручників. Така тактика дуже складна для українських військових, оскільки ворог продемонстрував більшу ефективність, ніж професійні "Вагнери".

У між тим, мобілізація в Російській Федерації триває непреривно. Кожного місяця туди вступають тисячі людей. Влада РФ побоюється оголошувати загальну мобілізацію через можливі протести суспільства. Про це повідомив представник Головного управління розвідки, Андрій Юсов.

Незважаючи на це, окупанти продовжують готуватись до нових хвиль мобілізації своїх військ.

Читайте також: