Бої за Луганщину: Гайдай розказав про ситуацію на фронті

На сьогодні ситуація на Луганському фронті стабільна та контрольована Збройними силами України.

Навали росіян немає, ворог відійшов для поповнення резервів, повідомив 7 березня глава військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Останнім часом збільшилась кількість хвиль наступів у бік Білогорівки та Кремінної. Але на сьогодні росіяни відтягнулися, щоб поповнити свої резерви. По всіх трьох напрямках фронту на Луганщині ситуація стабільна та контрольована. Свіжомобілізованих росіян демотивує, коли їх кидають командири, коли бачать реальну кількість втрат армії РФ, а також умови, в яких вони опинилися на фронті", ідеться в повідомленні.

Водночас росіяни на окупованих територіях області ще агресивніше ставляться до місцевого населення.

"Окупанти зривають злість на цивільних через відсутність успіхів на фронті", додав Гайдай.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

На фронті на Донбасі Збройні сили України провели кілька контратак північніше та південніше від Бахмута Донецької області.

Водночас російські окупанти дещо просунулися у самому місті, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Ситуація на сході Харківщини та заході Луганщини залишається напруженною.

На Луганському напрямку ворог намагається наступати біля Сватового. Війська РФ 6 березня провели обмежені атаки на північний захід від міста. Окупанти стверджували, що на лінії Сватове Кремінна діє 3-тя мотострілецька дивізія.