Британська розвідка оцінила шанси росіян під Авдіївкою

Британська розвідка оцінила шанси росіян під Авдіївкою

На сході України російські захопники почали скоординований наступ по кількох напрямках. Один з цих напрямків - Авдіївка, яку росіяни атакують. Проте їх прогрес повільний, і втрати значні, тому вони, ймовірно, не зможуть захопити місто незабаром. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

Британський розвідувальний орган констатує, що Авдіївка має сильні оборонні споруди і є серйозною перепоною на шляху російських сил до досягнення їх головної цілі - контролю над усією Донецькою областю.

У повідомленні зазначається, що російська атака могла бути здійснена за допомогою кількох бронетанкових батальйонів, які намагатимуться оточити місто. Ця операція може бути найважливішою, проведеною Росією протягом останніх років.

Наразі українські сили стримують наступ росіян, які зазнають великих втрат. З цієї причини, ймовірно, Росія змінить свої повідомлення з наступу на "активну оборону", оскільки захоплення Авдіївки стає все менш ймовірним у найближчій перспективі.

За даними Генерального штабу Збройних Сил України, протягом останньої доби на фронті відбулося 72 бойових зіткнення. Ворог провів 10 ракетних та 68 авіаційних ударів і здійснив 87 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Ворог продовжує спроби оточити Авдіївку, і протягом доби українські війська відбили понад 10 атак.

Читайте також: