Британська розвідка пояснила, що означає для росіян втрата літака А-50

Українські дрони здійснили атаку на ангар з літаком А-50 в Таганрозі

Українські військові використали дрони для атаки на територію ремонтного комплексу в Таганрозі, де знаходився літак А-50. Про це повідомило міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

Цей майданчик має велике стратегічне значення для Росії, оскільки на ньому ремонтується та обслуговується не лише літак А-50, а й інші важливі літаки, такі як бомбардувальники дальньої дії та транспортні літаки. Дане місце також є випробувальним центром для нового літака А-100. Це свідчить про важливість об'єкта для Росії.

Втрата літака А-50У значно погіршить ситуаційну поінформованість операцій Росії.

На поширених зображеннях видно пошкоджені будівлі, які, ймовірно, використовувалися для укриття літаків під час ремонту. Ця атака свідчить про те, що українські операції можуть досягати стратегічно важливих цілей, навіть у добре захищених об'єктах в Росії.

У ніч на 9 березня також пролунали вибухи в Курську та Таганрозі. Мешканці повідомляли про масовану атаку безпілотників, але губернатор Ростовської області не уточнив, скільки саме дронів було знищено. Також повідомляється, що українські військові знищили російський літак А-50.