Чи можна спати на двох подушках: що кажуть лікарі і чи вірити прикметам

Чи можна спати на двох подушках: що кажуть лікарі і чи вірити прикметам

Деякі люди перевіреною звичкою спати на двох подушках, оскільки вони вважають це набагато зручніше.

Однак, виявляється, що ця звичка є не найкращою.

Існує прикмета, яка стверджує, що потрібно спати лише на одній подушці, а спати на двох подушках категорично заборонено.

Прикмети

У випадку, коли самотня людина має дві подушки в ліжку, Всесвіт присилає сигнал, що ліжко не порожнє і їй не потрібен партнер;

діти, які сплять на двох подушках, виростають невпевненими в собі, не вміють приймати рішення і висловлювати свою думку, а також вони відчувають роздвоєність між двома сторонами;

літній людині, яка спить на двох подушках, це нагадує про її самотність і розчарування в прожитому житті.

Якщо йдеться про сімейних людей, то прикмети застерігають лише тих, хто тимчасово залишився самотнім - вони не повинні використовувати подружню подушку, бо це може привести до зради.

Але існує і протилежна прикмета: подружню подушку не можна забирати з ліжка, бо це також може привести до зради. Кожен вирішує сам, якій прикметі вірити, і чи можна спати на двох подушках заміжній жінці. Проте, краще почути рекомендації лікарів.

Що кажуть лікарі

Лікарі-неврологи і сомнологи рекомендують дотримуватися логіки: одна людина - одна подушка. Вони пояснюють, чому не можна спати на високій подушці.

На двох подушках важко відпочити в повному обсязі, оскільки голова людини починає проваливатися, що призводить до напруження м'язів шиї протягом всього сну. Тому після пробудження людина відчуває втомленість, біль у шиї та головні болі.

Педіатри не радять використовувати подушку для немовлят і рекомендують підкласти під голову дитини пелюшку, згорнуту вчетверо, замість подушки.

Деякі садові рослини можуть бути принесені в будинок на зиму і вирощуватися на підвіконні, що стане джерелом свіжої зелені. Лаванда - рослина, яка може поліпшити якість сну. Найкращим часом для посадки живців лаванди є після цвітіння в жовтні.

Читайте також: