Чи закінчиться війна в Україні у 2024 році? Німці висловили свою думку

У випадку війни в Україні та Газі кінця бойовим діям надто швидко не бачиться. Згідно з опитуванням, більшість німців не вірять у закінчення конфліктів у 2024 році. За даними опитування проведеного Yougov Research Institute, 70% респондентів вважають малоймовірним складання зброї Росією в українській війні до кінця 2024 року. Лише 15% вважають такий сценарій ймовірним. Війна в Україні триває вже практично два роки з вторгненням Росії в лютому 2022 року.

Щодо війни в Секторі Гази, більшість також не сподівається її закінчення у 2024 році. Тільки 32% вважають такий сценарій вірогідним. 52% опитаних не очікують припинення бойових дій. З ізраїльської сторони загинуло близько 1200 осіб, зокрема майже 850 мирних жителів, під час протистояння з ісламістським ХАМАС, яке триває вже третій місяць. Однак оголошення Ізраїлем про скорочення своєї військової присутності вказує на перехід бойових дій у менш інтенсивну фазу.

Дипломатичні зусилля з припинення війни на Близькому Сході тривають. У цьому контексті держсекретар США Ентоні Блінкен планує відвідати регіон та провести розмови з ізраїльським керівництвом щодо наступних кроків. Це стане продовженням ініціативи адміністрації Байдена щодо прямих зустрічей з представниками Ізраїлю.