Ціна війни: скільки Росія витрачає на виробництво ракет і дронів щомісяця

Ціна війни: російські витрати на ракети і дрони
Ціна війни: російські витрати на ракети і дрони

За даними розслідування Forbes Ukraine, Росія щомісяця витрачає більше мільярда доларів на виробництво ракет та безпілотників. Саме виробництво ракет коштує РФ близько 1,1 млрд. доларів на місяць, тоді як дронів - приблизно 100 млн. доларів.

Основну частку витрат Росії складає виробництво крилатих ракет типу Х-101, на які витрачається 585 мільйонів доларів щомісяць. Також значні кошти пішли на "Калібри" - 228 мільйонів доларів на місяць. Росія виробляє в середньому 45 ракет Х-101 та 35 "Калібрів" щомісяця.

Балістичні ракети "Іскандер-К" та "Онікс" обходяться російському бюджету в 38 і 13 мільйонів доларів відповідно за випуск 10-15 "Іскандерів-К" і до 10 "Оніксів". На "Іскандери-М" та "Кинджал" Росія витрачає відповідно 135 і 60 мільйонів доларів щомісяця. Кількість висипаних ракет складає близько 45 "Іскандерів" та до 6 "Кинджалів".

Окремо варто зазначити, що російська фабрика випускає дрони-камікадзе типу Shahed-136 за близько 100 мільйонів доларів щомісяця, роблячи понад 500 екземплярів.

Варто зазначити, що Китай також допомагає Росії в озброєнні, постачаючи компоненти для їх безпілотників.

Читайте також