Росія використовує особовий склад як приманку для визначення вогневих позицій ЗСУ - військові

Російські військові використовують особовий склад як приманку
Російські військові використовують особовий склад як приманку

Росія використовує свій військовий персонал для штурму українських позицій з метою визначити місцезнаходження систем вогню Сил оборони України, повідомив речник ОТУ "Харків" Віталій Саранцев.

"Ворог не звертає увагу на власні втрати. Він віддає перевагу зберіганню техніки та зброї замість власного військового персоналу. Тому часто людей відправляють у спробі штурму незрозумілих об'єктів. Їх використовують як приманку, щоб відволікти українські сили оборони. Проте ці люди напевно загинуть від нашого вогню", - сказав він.

За словами Саранцева, найнебезпечнішою зоною залишається Вовчанськ та прилеглі населені пункти. Ворог намагається розширити свою зону контролю, використовуючи всі засоби - обстрілює місто з РСЗВ та важких вогнеметних систем.

"Час від часу ворогу вдається завдати ушкоджень своїм власним підрозділам. Це свідчить про його відчай та злість, а також про те, що він намагається досягти свого підрозділу, який залишається заблокованим на агрегатному заводі. Проте ворогу не вдається це зробити, оскільки ми добре орієнтуємося в його силах та можливостях. Ми знаємо про всі відділення, які він вводить, щоб посилити свої штурмові групи, які вступають у бій", - розповів Саранцев.

Також речник повідомив, що російська активність зменшилась на напрямку Глибоке - Липці. Однак ворог продовжує обстрілювати українські позиції та посилює свої штурмові групи, вводячи новий військовий персонал і збільшуючи кількість засобів зв'язку та управління.

"Коли ворог знайде сприятливі умови, він буде атакувати наші підрозділи. Нам також потрібно бути готовими до цього", - додав Саранцев.

Джерело: Укрінформ

Читайте також