Чому цього дня категорично не можна пити алкоголь: головні заборони дня

Чому цього дня категорично не можна пити алкоголь: головні заборони дня

Упродовж жовтня віряни вшановують апостола Луку, який був сподвижником апостола Павла і автором одного з Євангелій і Діянь святих апостолів.

Лука, родом з Антіохії Сирійської та живший у I столітті, мав багато знань. Він вивчав грецьку філософію, єврейський закон, медицину та живопис. Коли він почув про Ісуса, він вирушив до Палестини, де був обраний Ісусом як один із 70 апостолів. Лука був присутній під час земного життя Христа та супроводжував апостола Павла.

Лука став першим, хто створив ікони, зображуючи образ Богоматері. Тому його вважають покровителем художників. Після смерті Павла, Лука продовжував проповідувати. Він подорожував по різних країнах, включаючи Лівію, Єгипет і Фіваїду. Він помер у віці 84 роки і його мощі зберігаються в базиліці Святої Юстини в місті Падуї, Італія.

У народній традиції пов'язані з пам'ятю апостола Луки прикмети:

  • Якщо стоїть тиха безвітряна погода, то наступає похолодання;
  • Якщо птахи полетіли в теплі краї до холодної зими;
  • Якщо снігу ще немає, то зима буде пізньою;
  • Якщо береза не скинула листя, то чекай на сувору зиму.

Також вважається, що кожен повинен з'їсти хоч трохи цибулі. Проте не слід переїдати, пити алкоголь чи свататися в цей день. Замість цього, можна молитися до святого Луки про зцілення від хвороб, про налагодження сімейних стосунків і допомогу в вихованні дітей. Городники можуть просяти у святого допомоги в своїй роботі, а художники - знайти свою творчу стежку.

Крім того, віряни у жовтні дотримуються постів, щоб підготуватись до великих церковних свят. Але найважливіше - присвятити час молитві.

Також ви можете підписатися на наш телеграм канал новостей, щоб бути в курсі останніх подій - INKORR.

Читайте також: