ГУР вивело з ладу важливий для російського ВПК меткомбінат

ГУР вивело з ладу важливий для російського ВПК меткомбінат

Знищено електрометалургійний комбінат у Білгородській області

Вночі 1 липня війська Головного управління розвідки та Служби зовнішньої розвідки Oскольськ атакували електрометалургійний комбінат імені Угарова (ОЕМК) у Білгородській області. Як повідомляє "Хвиля", про це повідомив джерело, ознайомлене з ситуацією.

Українські дрони зуміли вразити дві основні електропідстанції Білгородської області - "Старий Оскол" біля села Незнамове та "Металургійна" біля села Волоконівське. "Металургійна" є однією з найбільших електропідстанцій у Європі. Це призвело до припинення роботи комбінату.

Після атаки на заводі зупинилися всі електродугові печі, в яких застиг метал. Для їх повторного запуску необхідно провести повне чищення цих печей, замінити дугові елементи, на що може знадобитися кілька місяців.

Користувалися продукцією цього комбінату багато підприємств, які обслуговують російський військово-промисловий комплекс, зокрема "ГАЗ", "КамАЗ", "УАЗ", підшипникові заводи "ЕПК" та SKF, а також завод "АВТОНОРМАЛЬ". Вони використовували метал для легкої броньованої техніки, підшипників для військових машин та автозапчастин.

Нагадаємо, ЗСУ завдали нищівного удару по ворожому складу безпілотників Shahed-136 у Криму.

Читайте також: