Данські ЗМІ повідомили тривожну новину про передачу Україні F-16: Повітряні сили відреагували

Україні відправлять шість винищувачів F-16 не раніше другого кварталу 2021 року

У суботу, 6 січня, данські ЗМІ повідомили, що надання Україні шести винищувачів F-16 відбудеться не раніше другого кварталу поточного року. Раніше їх планували передати до Нового року.

Про це заявив спікер Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат. Він закликав довіряти офіційним джерелам і не вірити непідтвердженим інформаціям.

Дивимось на сайт Міністерства оборони Данії. Там жодних заяв. Видання посилається на якісь свої джерела... Зрозуміло, воно не просто.

Юрій Ігнат також зазначив, що Україна прискорено готується до прийняття винищувачів F-16. Інфраструктура вже готується, а пілоти продовжують навчання.

Тому, які там джерела і що там відбувається, я не можу вам підтвердити, бо це не надто розкривається. Дивімося офіційні джерела. Щось заявляють партнери? Не заявляють. Не потрібно робити з цього якусь катастрофу чи зраду.

Повітряні сили України планують закінчити навчання на літаках F-16 у Сполучених Штатах до кінця 2024 року.

Також було повідомлено, що Норвегія надішле два винищувачі F-16 до Данії для навчання українських пілотів.

Україна може почати застосовувати F-16 навесні 2021 року

Центр стратегічних комунікацій вважає, що Україна може почати використовувати винищувачі F-16 навесні 2021 року. Зараз триває підготовка інфраструктури та команд інженерно-авіаційного обслуговування.

За словами Ігната, F-16, які отримає Україна, мають бути модернізовані для ефективного протистояння російській авіації. Він також зауважив, що винищувачі мають використовуватись активно, а не бути на мішенях для ворога. У майбутньому вони стануть важливим підсиленням Повітряних сил.