«Де взяти довідку?» Українські біженці в Естонії мають проблеми з отриманням допомоги

У біженців з України, які живуть в Естонії, виникають проблеми з отриманням дитячої допомоги через вимогу до заявників подати довідку з України. Багато хто з біженців звертаються у соцмережі з проханням допомогти отримати цю довідку. Проблема також стосується громадян інших країн, які не є членами Євросоюзу.

Чому це стало актуально?

Багатьом українським біженцям потрібно продовжувати посвідки на проживання. Згідно правил, для отримання допомоги потрібно подати нову заяву. Але ця заява потребує доводу про те, що біженець не отримує подібну допомогу з України. Це стало проблемою для багатьох біженців.

Закон Естонської Республіки передбачає, що заявник повинен надати всі необхідні документи і довідки для отримання допомоги. Також, українці повинні повідомляти всі обставини, що можуть вплинути на рішення про виплату допомоги. У разі проблем з отриманням довідки, можна звернутися до посольства України в Естонії для отримання поради.

Раніше повідомлялося, що українські біженці в Естонії добре інтегрувалися, але тепер вони потребують допомоги з довгостроковими проблемами. Багато українців звернулися за тимчасовим захистом в Естонії з початку війни.