Деякі ППО отримуємо в оренду - Ігнат

Деякі ППО отримуємо в оренду - Ігнат

Українському війську було оголошено про надання в оренду систем протиповітряної оборони, щоб посилити свій захист протягом зимового періоду. Про це повідомив Юрій Ігнат, речник Повітряних сил Збройних сил України, під час ефіру телемарафону, як повідомляє Gazeta.ua.

Полковник Ігнат пояснив, що ця практика вже існує в Україні. Розуміючи, що кожна країна перш за все турбується про свій власний захист, неможливо просто так одержати системи Протиповітряної оборони тривалий час. Чому ж поставки здійснюються тривало? Це пов'язано з обмеженою кількістю таких систем у світі, які можуть бути надані українській армії", - повідомив він.

Незважаючи на це, полковник не розкрив країни, які надали або нададуть Україні системи Протиповітряної оборони в оренду. "Не будемо оголошувати з якими країнами ми маємо угоди. Ця інформація є конфіденційною, та наші партнери не бажають, щоб ми розголошували ці деталі", - пояснив Ігнат.

Цього тижня у Брюсселі відбулося 16-е засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн", в якому взяли участь представники практично 50 країн. НАТО генеральний секретар, Єнс Столтенберг, заявив, що Україна потребує перш за все систем протиповітряної оборони.

Читайте також: