Десантник двічі вибрався з полону та привів до своїх трьох росіян

Військовослужбовцем взяли в полон трьох окупантів

В одному з бойових батальйонів 80-ї Галицької бригади сталася неймовірна історія. Військовослужбовець позивним "Псих" двічі потрапив в руки окупантів, але обидва рази зумів втекти від них. Спочатку він кинув у них гранатою і спритно втече. Потім, коли його знову взяли в полон, він зміг взяти в полон трьох окупантів. Розповідь про це поділився начальник штабу батальйону "Символ".

На Мар'їнському напрямку ворог намагається захопити позиції та зламати оборону Українських військ. Бої проходять крайне жорстоко, з переходом контрольних точок з рук в руки. Ситуація є дуже напруженою.

Очікуваний обмін полоненими

Офіцер розповів про ще одну історію, коли "Психа" взяли в полон вже після першої події. До нього приєднались ще двоє військовослужбовців. Всі разом вони провели біля ворога півтора дня. Українські командири спілкувалися з окупантами та переконували їх здатися. Вороги боялись обстрілів з боку Українських військ, але також побоювались снайперів своїх же військ.

Українські командири запропонували ворожій стороні авантюрну акцію. Вони пообіцяли підготувати димовую стіну та занести вогнем артилерії ворожі вогневі засоби. Виживший військовослужбовець викликав окупантів на хоробрість і загрожував, що у випадку незгоди, їм всім загрожує загибель. Окрім того, Українські командири запропонували ворожим солдатам виходити посірому, використовуючи звичайну форму Українських військ, щоб уникнути вогню з боку своїх.

Хитрість визволила позицію

Окупанти, попри страх, згодились на таку операцію. Українські військові кинули димові шашки, артилерія почала обстрілювати ворожі позиції. Завдяки цій акції Українській армії вдалося повернути втрачену позицію.

Неабияка роль у цих подіях відіграли комунікації з полоненими. Вороги змогли зв'язатися зі своїми командирами та навіть продовжували відповідати, що вони все ще контролюють бліндаж, хоча вже були в полоні. Благодяки цьому Українська сторона зуміла отримати важливу інформацію та відновити позицію.

Крім того, раніше повідомлялося, що десантники знищили колону ворожої техніки.