Діяла група з 31 бійця: Кулеба розповів про звільнення Роботиного

Діяла група з 31 бійця: Кулеба розповів про звільнення Роботиного

Роботине Запорізької області вдалось звільнити завдяки одній групі підрозділу Збройних сил України, яка складалася з 31 бійця.

Кілька місяців підрозділ вів безперервні штурми на цій ділянці фронту, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на конференції послів Франції.

Через виснаження і втрати в якийсь момент він втратив здатність продовжувати наступ. Тоді у підрозділі змінили керівництво. Новий командир зібрав мотивованих бійців і створив зведену групу з 31 особи, третина з яких не мали бойового досвіду.

Завдяки лідерству командирів та сержантів група налагодила "горизонтальні звʼязки" з іншими підрозділами й узялась до роботи на лінії зіткнення.

"За 18 годин вони проповзали буквально на животах кілометри мінних полів, де на кожний квадратний метр росіяни поставили по шість мін. Нарешті, підрозділ дістався смуги дерев, якою розділяють фермерські поля. Всі в Україні знають це слово "посадка". Саме у цих непомітних на картах посадках відбуваються найбільші трагедії та героїзм війни", розповів Кулеба.

Підрозділи вибив звідти росіян і дві доби тримав позицію, допоки не підійшло підкріплення.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Згодом група пройшла ще 10 км по мінних полях з рюкзаками по 35-40 кг. Після маршу вони одразу штурмували укріплені російські позиції, вибили ворога та протрималися до підходу основних сил.

За 40 днів цей підрозділ провів шість штурмів та дві розвідки. Група з 31 людини виконала роботу цілого батальйону, який мав би складатися з 400 осіб. Втрати склали сім поранених, з яких лише один тяжкий, який наступив на міну.

"Фактично, робота цієї групи зробила можливим наступ цілої бригади на Роботине та його звільнення після тижнів штурмів. Після закріплення на його флангах ми відкриваємо шлях на Токмак і, зрештою, Мелітополь та кордон з Кримом", підсумував Кулеба.

Українські війська звільнили Роботине Пологівського району Запорізької області. ЗСУ просуваються далі, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Попри шалений опір ворога, українські війська просуваються у бік Новопрокопівки та Очеретуватого.

Читайте також: