Дитсадки, школи, училища: українцям у Польщі розповіли про фінансову підтримку та особливості навчання

Дитячий садок, школа, училище: фінансова підтримка та особливості навчання українців у Польщі
Дитячий садок, школа, училище: фінансова підтримка та особливості навчання українців у Польщі

Українцям розповіли про освітні можливості для дітей в Польщі

В Україні багато громадян переїжджають з дітьми до Польщі та стикаються з адаптацією до нової освітньої системи. Якщо дитина дошкільного віку, то її можна відвести до дитячого садка, якщо шкільного - треба перевести її до польської школи або продовжити українське онлайн-навчання. Також діти можуть отримувати фінансову допомогу, участь у гуртках та спортивних секціях.

Дитячі садки

Існують програми фінансової підтримки для сімей з низьким прибутком, які отримують знижки на дитячий садок. Багато садків пропонують якісне харчування, враховуючи дієтичні потреби дітей. Для влаштування дитини до садку потрібно звернутися до закладу особисто або заповнити заявку онлайн.

Початкова школа

Польські школи мають високі стандарти навчання та різні програми. Сім'ї з низьким доходом та учні з успіхами в навчанні та спорті можуть отримувати фінансову допомогу. Освіта в державних школах є безкоштовною, учні також мають право на пільговий проїзд. В школах є гуртки та спортивні секції для всебічного розвитку учнів. Для запису до польської школи потрібно мати документи і Profil zaufany.

Професійні училища

Учні професійних училищ отримують практичні навички для професій та мають можливість швидко знайти роботу. Багато училищ співпрацюють з підприємствами для працевлаштування випускників. Випускники також можуть продовжувати навчання у вищих навчальних закладах або підвищувати кваліфікацію на інших курсах. Учні отримують стипендії та допомогу під час навчання.

Це варто врахувати для тих, хто розглядає переселення до Польщі.

Читайте також