Для чого клапан на пляшці олії: корисний лайфхак, який допоможе економити

Для чого клапан на пляшці олії: корисний лайфхак, який допоможе економити

Більшість людей не розуміють, яку функцію виконує пластиковий язичок на горловині пляшки з рослинною олією. Часто цей язичок зламують і викидають у смітник, не осознавши його значення.

Варто знати, що ця пластикова вкладка не тільки забезпечує герметичність пляшки, але має ще один важливий функціонал - заміну спеціальної пляшки з дозатором.

Після того, як ви зняли язичок, його потрібно перевернути і вставити в пляшку так, щоб кругла частина була зверху. Потім прокрутіть кільце всередину пляшки, роблячи його горизонтальним, і просуньте його заслінкою вниз, щоб утворився отвір. Після цього олія буде виливатись тонкою струменем.

Такий лайфхак є дієвим способом економити олію.

Покупці не завжди пам'ятають, що багато товарів призначені для негайного споживання або потребують постійного контролю. Ці товари поступово втрачають якість і смак, або стають непридатними для вживання.

Олії потребують зберігання в темряві та стабільній температурі, оскільки при підвищенні температури відбувається окиснення продукту. Якщо у вас є в раціоні страви, які потребують смаження, то купувати пляшки з олією оливковою та соняшниковою об'ємом один літр або горіховою, кунжутною, лляною - об'ємом 250 мл є вигідним варіантом.

Читайте також: