До 51 тисячі гривень: водіям нагадали, за які порушення загрожують максимальні штрафи

Водій з телефоном в руках
Водій з телефоном в руках

Україна збільшила штрафи за порушення правил дорожнього руху з метою підвищення безпеки на дорогах. Нові санкції передбачають значні фінансові покарання за різні порушення.

Згідно з повідомленням "РБК-Україна", найсуворіші санкції застосовуються до водіїв, які керують транспортним засобом у стані сп'яніння. За перше порушення цього виду передбачений штраф в розмірі 17 000 гривень. При повторному порушенні протягом року, сума штрафу збільшується до 34 000 гривень, а також можливе адміністративне арешт на 10 днів та позбавлення прав на 3 роки.

Особливо суворі санкції чекають водіїв, які двічі протягом року були піймані за керування у нетверезому стані або відмовилися від огляду. Їм загрожує штраф в розмірі 51 000 гривень, позбавлення прав на 10 років та конфіскація транспортного засобу.

Вживання алкоголю або наркотичних речовин після ДТП також карається суворо - штрафом у 34 000 гривень, незалежно від проведення медичного огляду.

За керування транспортним засобом без прав передбачений штраф у розмірі 3 400 гривень. У разі сідання за кермо після вилучення прав, сума штрафу зростає до 20 400 гривень. Повторне порушення тимчасового обмеження або заборони на керування транспортом тягне за собою штраф 40 800 гривень.

Також варто згадати, що в Україні введено нові правила перевірки водіїв на наркотичне сп'яніння.

Читайте також