До нового пакету допомоги від США увійдуть далекобійні ракети ATACMS, - ЗМІ

США надають Україні пакет військової допомоги на 1 млрд. доларів

США планують виділити Україні пакет військової допомоги на суму 1 млрд. доларів, в якому будуть включені далекобійні ракети ATACMS. Цю інформацію повідомляє CNN з посиланням на авторитетне джерело.

Зазначається, що Україна може отримати високоточні боєприпаси великої дальності шляхом скороченої процедури PDA, яка дозволяє отримати озброєння із запасів армії США. Ймовірно, Україна отримає ракети ATACMS з дальністю дії близько 300 км, що перевищує попередні поставки.

Це може бути перший раз, коли США надсилають українській армії ракети ATACMS у складі військової допомоги. - цитує CNN представника адміністрації США

Офіційний представник Білого дому не розкриває деталі пакету, але зазначає, що США готові оперативно задовольнити критичні потреби Києва в сфері бойових операцій та протиповітряної оборони після схвалення законопроекту Сенатом і підписанням президентом.

Варто відзначити, що більшість зброї з пакету допомоги вже перебуває на складах у Німеччині та Польщі, що дозволить скоротити терміни доставки озброєння.

Деякі ЗМІ вважають, що надана допомога недостатня

Деякі ЗМІ стверджують, що надана США допомога недостатня для потреб Збройних Сил України.