Долар рвонув угору: курс валют на 19 жовтня

Долар рвонув угору: курс валют на 19 жовтня

На 19 жовтня Національний банк України встановив офіційний курс долара в розмірі 36,56 грн, що є зростанням на 11 копійок порівняно з попереднім днем.

Курс євро за останню добу зріс на 5 копійок і тепер становить 38,6 грн, як повідомляє НБУ.

Офіційний курс польського злотого знизився на 2 копійки порівняно з попереднім днем і тепер становить 8,69 грн.

Зовнішні посилання:

В обмінниках долар продають в середньому за 38,5 грн, а купують за 37,8 грн.

Євро в обмінниках пропонують за 40 грн, а продають за 40,8 грн.

З 3 жовтня Національний банк впровадив режим керованої гнучкості обмінного курсу. Цей новий режим зміцнить стійкість української економіки та валютного ринку.

Керована гнучкість курсу відрізняється від режиму "плаваючого" курсоутворення, який діяв в Україні до 24 лютого минулого року.

При поточному режимі НБУ буде ретельно контролювати ситуацію на валютному ринку й залишатиметься принциповим гравцем на ньому.

НБУ, зокрема, буде компенсувати структурний дефіцит валюти, що дозволить курсу змінюватися в обидва боки: як зростати, так і знижуватися.

Крім того, НБУ значно обмежуватиме курсові зміни, не дозволяючи суттєвого послаблення гривні або суттєвого зміцнення. Офіційний курс буде визначатися операціями на міжбанківському валютному ринку з активною участю НБУ.

У той самий час, курс на ринках, де громадяни мають змогу купувати й продавати валюту, буде встановлюватися за тими ж правилами, що і в останні півтора року. Це стосується як готівкового ринку, так і курсів для карток у банках.

Читайте також: