Допомога 560 євро на місяць: у Німеччині ухвалили важливе рішення щодо виплат біженцям

Допомога 560 євро на місяць: у Німеччині ухвалили важливе рішення щодо виплат біженцям

Уряд Німеччини вирішив продовжити виплату допомоги з безробіття українським біженцям, не згодившись з вимогами опозиції щодо її скорочення.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За словами офіційного представника уряду ФРН Штеффена Хебештрайта, таке рішення сприятиме інтеграції українців на німецькому ринку праці та забезпеченню їм гідних умов для життя.

Він наголосив, що німецький кабінет міністрів не планує змінювати поточну політику щодо виплати українським біженцям допомоги Bürgergeld, еквівалентної допомозі з безробіття для громадян Німеччини у розмірі 563 євро (приблизно 24 500 гривень) на місяць.

Заступник прес-секретаря міністерства економіки та захисту клімату Домінік Ерентраут також зазначив, що спеціальний відділ Центру з працевлаштування для біженців з України сприятиме прискоренню їхньої інтеграції.

Раніше політики з опозиційного блоку ХДС/ХСС та Вільної демократичної партії критикували виплати українським біженцям, особливо чоловікам призовного віку, пропонуючи замінити їхню допомогу для претендентів на притулок, яка на 100 євро менша. Проте уряд відкинув ці вимоги, наголосивши, що вкрай важливо підтримувати біженців з України в нинішній ситуації.

За даними МВС Німеччини, у країні проживає близько 260 тисяч українських чоловіків віком від 18 до 60 років. Водночас, близько 185 тисяч українців уже працюють на постійній основі і ще 47 тисяч - на неповний робочий день.

 

Читайте також: