Допомога Україні: у G7 підтримали план США з метою захисту від Трампа - FT

Допомога Україні: у G7 підтримали план США з метою захисту від Трампа - FT

США планують виділити Україні фінансування на десятки мільярдів доларів

Американські союзники в рамках "Великої сімки" підтримують план США виділити Україні фінансування у вигляді кредиту G7 підкріплений майбутнім прибутком від іммобілізованих російських активів. За даними Financial Times, цей план обговорюватиметься на червневому саміті. Згідно з планом, Україна отримає близько 50 мільярдів доларів уже цього літа, що буде допомогою вирішального моменту для Києва на фоні відновлення російського наступу і затримок з поставками західної військової допомоги.

Схвалення цього плану було змушено дипломатичним тиском з боку США, після чого деякі країни "Великої сімки", які спочатку не підтримували план, змінили своє ставлення до нього.

Офіційні особи із Італії, що керує G7, заявили, що саміт ставитиме за мету використання непередбачених доходів для забезпечення довгострокового фінансування України.

Раніше країни ЄС домовилися про використання частини цих прибутків для спільної закупівлі зброї для України, але будь-яке рішення з використання цих коштів потребуватиме одноголосного рішення на рівні ЄС.

Джерело: УНІАН

Читайте також: