Головна

Допомога від США затримується, дипломат розповів, до якого часу ЗСУ вистачить зброї

Американський флаг та зображення оружия

Наразі схвалення допомоги США для України на 2024 рік відкладається до літа. Проте, Валерій Чалий, колишній посол України у США, завірив, що Збройні Сили всередині цього терміну все ж отримають зброю. Дипломат впевнений, що хоча обсяги та тип зброї будуть питанням, гроші на це будуть виділені.

У Конгресі США, за словами Чалия, було звернуто запит на $61 млрд на допомогу Україні, проте можливе зменшення цієї суми. Тим не менше, дипломат підкреслив, що важливим є сам план допомоги, який Білий дім буде підтримувати у Конгресі. Він також зазначив, що хоча американська допомога може бути відкладена, вона не припиниться повністю, але наголосив, що Україна повинна шукати власні шляхи захисту та розвитку свого військового потенціалу.

Сподіваємося, що голосування стосовно надання допомоги Україні відбудеться у грудні, оскільки чи не бути цієї прив'язки до України в майбутньому через виборчий процес у США. Тимчасове відкладення допомоги може призвести до ситуації, коли це питання буде менш пріоритетним для американського розгляду. Однак незалежно від цього, Україна повинна продовжувати працювати над власним озброєнням та оборонним потенціалом.

Варто зазначити, що у США тривають дебати щодо нової допомоги для України, де республіканці та демократи мають неузгодженості. Деякі пропонують об'єднати цю допомогу з вирішенням внутрішніх проблем, зокрема на кордоні з Мексикою.

Всі гроші, виділені для допомоги Україні, використовуються на заходи озброєння і проводяться в США. Фінансування використовується для створення нової зброї або заміни військового обладнання, яке видається українській армії із американських запасів.

Читайте також: