Дуда підбив підсумки конференції європейських лідерів у Парижі

Лідери ЄС обговорили підтримку України

У Парижі відбулася шестигодинна зустріч європейських лідерів, на якій розглядалися питання щодо підтримки України.

Президент Польщі Анджей Дуда висловив сподівання, що у найближчий час Захід зможе постачати Україні значну кількість боєприпасів.

"Була подана одна дуже конкретна пропозиція, деталей я розголошувати не можу, але очевидно, це є те, що Україні дуже потрібно, це те, про що говорив останнім часом президент Зеленський. І тут є дуже конкретна відповідь з боку європейських лідерів і не тільки європейських, бо були також представники Канади та США. Маю надію, що найближчим часом це вдасться матеріалізувати і Україна таку допомогу у вигляді боєприпасів отримає", – повідомив Дуда.

Президент Польщі наголосив, що "найгарячіша дискусія" стосувалася можливості відправлення військових в Україну.

"Тут не було абсолютного порозуміння в цій справі. Думки є різні, загалом таких рішень немає і я хочу це підкреслити. Натомість якщо мова йде про не мілітарну допомогу, наприклад, у розмінуванні чи допомога в охороні кордону, то на такі пропозиції учасники дискусії були відкриті", – зазначив президент Дуда.

На запитання журналіста про наявність країн, які планують відправлення військ в Україну, Анджей Дуда відповів: "не було ентузіазму".

Джерело: Радіо Свобода